Team 1 September

Team 1 September
van totaal € 2.500 (72%)
Nog te gaan

Wij, Arianne en Lydwien, voelen ons door een paar levensveranderende gebeurtenissen zeer verbonden met de KNRM (en met elkaar :)). 1 september 2021 is de (formele) datum waarop onze beide partners overleden.

Jelle, Ariannes partner, overleed aan de gevolgen van kanker. 12 jaar eerder werd hij door de KNRM ternauwernood gered toen hij in de problemen kwam tijdens het zwemmen in de Noordzee boven Terschelling, bij paal 12. In de extra jaren die de KNRM Jelle gaf met hun redding bouwden hij en zijn gezin een warme band op met zijn redders, en maakte Jelle een theatervoorstelling over zijn ervaring: ‘De Ideale Drenkeling’.

Pieter, Lydwiens vriend, werd op 1 september teruggevonden nadat hij 6 dagen eerder bij diezelfde paal 12 in de problemen raakte in zee. Bij de grootscheepse poging om Pieter te redden waren 4 KNRM stations betrokken. Zij bleven doorzoeken tot Pieter werd gevonden en hielpen ook hem te bergen. De enorme inzet en de voelbare betrokkenheid van de redders heeft Lydwien de KNRM voor altijd in haar hart doen sluiten.

De KNRM is geheel afhankelijk is van donaties. De vrijwillige redders staan 24 uur per dag, 365 dagen per jaar en onder alle (weers)omstandigheden klaar voor mensen in nood. Op vrijdag 18 november doen wij daarom als team mee met het KNRM-event Captain of Sales (www.captainofsales.nl). Help je ons om de KNRM te helpen?

De redders hebben jullie steun meer dan verdiend!