Ik kom in actie voor de KNRM

Sven van Urk

( Lid van team: Team 47 - Zwart Techniek )

van totaal € 1.250 (70%)

Op vrijdag 17 november 2023 doe ik mee met het KNRM-event Captain of Sales. Op die dag – en in de weken daaraan voorafgaand – wil ik mij, samen met mijn collega Henk Schuurman extra inzetten voor de reddingbootbemanningen van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (www.knrm.nl). Simpelweg omdat normaliter zíj zich inzetten voor hun medemens (in nood). Helden die geen helden genoemd willen worden…

De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) is een organisatie die cruciale hulp biedt aan mensen in nood op en rond het water. Met een team van toegewijde vrijwilligers zetten zij zich 24/7 in om levens te redden en bij te dragen aan de veiligheid op zee.

De KNRM staat voor professionaliteit, betrouwbaarheid en snelheid. Dankzij hun uitgebreide training en ervaring zijn zij in staat om effectief te handelen in noodsituaties. Of het nu gaat om het redden van gestrande schepen, het assisteren van watersporters in nood of het verlenen van eerste hulp, de KNRM is altijd paraat. Hun kennis en expertise zijn van onschatbare waarde voor de veiligheid van iedereen die zich op het water bevindt.

Wat de KNRM zo bijzonder maakt, is dat zij volledig draaien op vrijwilligers. Deze toegewijde mannen en vrouwen zetten zich belangeloos in om anderen te helpen. Ze zijn bereid om op elk moment uit te rukken, ongeacht het weer of tijdstip. Dit getuigt van een enorme betrokkenheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid.

De maatschappelijke bijdrage van de KNRM is niet te onderschatten. Niet alleen redden zij levens, maar ze dragen ook bij aan het vergroten van het bewustzijn voor veiligheid op het water. Ze organiseren educatieve programma's, trainingen en voorlichtingscampagnes om mensen bewust te maken van de gevaren en hoe deze te voorkomen. Door hun aanwezigheid en inzet zorgen zij voor een veilige omgeving op zee en dragen zij bij aan het verminderen van ongelukken en verdrinkingen.

De KNRM is afhankelijk van steun van het publiek om hun belangrijke werk voort te kunnen zetten. Door een bijdrage te leveren aan de KNRM, draagt u direct bij aan de veiligheid en reddingsacties op het water. Uw steun zorgt ervoor dat de KNRM hun vrijwilligers kan blijven trainen, hun reddingsboten kan onderhouden en hun educatieve programma's kan blijven uitvoeren.

Laten we samenwerken om ervoor te zorgen dat de KNRM haar vitale werk kan voortzetten. Elke bijdrage, groot of klein, maakt een verschil. Samen kunnen we ervoor zorgen dat iedereen veilig kan genieten van de prachtige wateren van Nederland.